En ny hesteejers guide til væddeløbssporten

Ti ting, der giver dig et indblik i væddeløbssporten og forbedrer din hesteejeroplevelse

 

1. Studér program til løbsdagen

Din hest skal i løb. Men hvilket løb, mod hvem og hvem er vurderet som forhåndsfavoritter? I programmet er din hests kusks køredragt også afbilledet, så du ved hvilke farver, du skal kigge efter. Du finder programmer til alle almindelige løbsdage på danskhv.dk/programmer.

På danskhv.dk finder du i øvrigt også optakter og nedlæg til danske væddeløb samt diverse profilartikler.

2. Den korte beskrivelse af hestevæddeløb

Trav, galop, monté. Hvad er forskellen på de tre dicipliner og hvordan gennemføres et løb korrekt? Få den korte introduktion.

3. Kom på banen!

Mærk den autentiske stemning på de danske væddeløbsbaner, mærk spændingen i stalden og giv hesten en gulerod efter løbet. Du finder informationer om de enkelte væddeløsbaner her.

4. Følg løbet live

Har du ikke mulighed for at overvære løbet på banen, kan du se løbet live via hestevæddeløbssportens streamingskanal Fast Track. Tilgår du hjemmesiden via mobil, finder du playeren i bunden af siden. Via computer finder du den øverst i højre hjørne. Klik på play-ikonet og mærk sommerfuglene melde sig.

Bemærk, at playeren også kan castes via Google Chromecast eller Apple TV. Det kræver ingen bruger at bruge Fast Tracks player og er gratis.

5. Se eller gense løbet

Fik du ikke set løbet live, eller ønsker du at gense, så finder du repriserne i Fast Track Replays (løbsarkiv).

6. Genoplev følelserne fra vindercirklen

Vandt din hest, og du havde ikke mulighed for at høre kuskens sejrsinterview umiddelbart efter løbet? Find løbet i Fast Track Replays (læs ovenfor). Umiddelbart under videoplayeren med løbsreprisen, klikker du på 'se sejrsinterview'.

7. En 10'er på vupti

Du vil spille på din hest. Men hvilken type væddemål vil du indgå? Få en introduktion til typer af væddelmål, som du kan placere i totalisatoren på væddeløbsbanen hos bet25.

8. Hvem vandt?

Her finder du sportens officielle løbsrapporter med resultatrække, tider, eventuelle bemærkninger fra løbsdommere mm. for travløb og galopløb.

9. Det ligger i blodet

En essentiel del af væddeløbssporten er selve avlen og hestens afstamning. Du kan nørde rundt i din hests stamtræ, se hvilke søskende den har, og hvordan de har gjort sig på væddeløbsbanerne via sportsdatabasen -  Travløb og galopløb .

 

10. Blinkers, dødens og vinderhullet

Sagde løbsspeakeren et ord, som efterlod dig med et stort spørgsmålstegn? Få akut hjælp til at tyde væddeløbssportens spøjse jargon og fagudtryk.

Er du klar til at tage skridtet videre, og høre mere til det udstyr, som du kan opleve hesten have på i løb, så se væddeløbsekspert Nicole Marsings korte gennemgang af udstyr.

 

MÆRK SUSET PÅ LÆGTERNE

Oplev sporten

BESØG VÆDDELØBSBANERNE

Oplev de firbenede atleter i aktion på en af vores otte væddeløbsbaner i Danmark. Se oversigten over kommende løbsdage i Dansk Hestevæddeløbs løbskalender

Gå til løbskalender her