Årgangsdrømme og hverdagstrav - et nyt andelsprojekt hos Johansson

Travtræner Søren Johansson har over de sidste par år oplevet stor interesse omkring andelsprojekter, som han selv dyrker i stor stil i dag. Nu har et nyt set dagens lys

I 2019 var andelsprojekter ikke en del af Søren Johanssons trænervirksomhed. Det er de til gengæld i dag med fem – snart seks – andelsprojekter med alt mellem 6 og 50 personer.

- Med de her beløb, som man kan udbyde projekter for, så rammer man bare en bredere gruppe mennesker, og jeg mærker virkelig, at det tages positivt imod, fortæller Søren.

- Det er meget forskellige mennesker, der er relativt geografisk spredt. Og for mig betyder det, at jeg møder nye mennesker og øger mit netværk. Og det er alfa omega som travtræner, for intet kommer af sig selv.

Årgangsdrømme og hverdagstrav

Det nye Share A Horse-projekt er bygget op omkring hoppeåringen Imagine (Helpisontheway – Da Do Run Run), som blev købt på derbyauktionen i år. Imagine er tilmeldt alle årgangsløb og Præmiechancen, og efter tre måneder i trænerens varetægt har drømmene taget til.

- Hun var en af de heste, jeg havde udset mig inden auktionen. Og var så heldig at kunne købe hende. Og jeg må sige, at mine forventninger er kun blevet bedre siden, at hun kom med hjem, fortæller træneren.

- Hun er en travmaskine med hovedet skruet ordentlig på. Og en af de bedste plage, jeg har haft, så jeg er meget spændt på, hvor det kan bære hen. Indtil andet er bevist, går vi efter årgangsløb rundt i landet.

Imagine motionstræner for nuværende, bygger muskler og opbygger grundkondition. I det nye år tilføjes tempoarbejder for at få mere fart i benene. Der er dog et stykke arbejde – og tid – før at hoppen er klar til løb, og derfor inkluderer andelsprojektet en løbshest, der lejes for et år.

Elly Torp er en stabil løbshest, der i 2021 har startet 12 gange heraf taget to sejre og været i top 3 i halvdelen.

- Ellly Torp har taget en præmie i næsten hver start, så der vil være noget at følge med i indtil at Imagine er klar til prøveløb, samtidig med at vi kan holde os indenfor en rimelig pris.

- På denne måde kan vi holde gryden i kog fra projektets start, og oplevelserne lader ikke vente på sig, afrunder Søren. 

Se projektet her

Af Camilla Halldorsson

MÆRK SUSET PÅ LÆGTERNE

Oplev sporten

BESØG VÆDDELØBSBANERNE

Oplev de firbenede atleter i aktion på en af vores otte væddeløbsbaner i Danmark. Se oversigten over kommende løbsdage i Dansk Hestevæddeløbs løbskalender

Gå til løbskalender her