Galopsport for alle i nyt andelsprojekt

Galoptræner Rikke Rohbach Bonde har den sidste tid kunne genopleve sit livs vildeste sommer gennem TV2’s galopdokumentar Højt til hest. Nu inviterer hun andre ind til at komme med på holdet og få indsigt i sporten via et nyt andelsprojekt.

Vi kender hende efterhånden ret godt. Den dedikerede, forbeholdende og ambitiøse galoptræner Rikke Rohbach Bonde. Sådan føles i hvert i fald efter, at vi har fulgt hende på godt og ondt i dokumentarserien Højt til hest.

Men hvordan har det været at se sine mest sårbare øjeblikke og største triumfer helt tæt på nationalt tv?

- Det er altid specielt at se sig selv, men det giver mig en god følelse. Jeg har været megarørt efter hvert klip, jeg har set, og de rammer fuldstændig plet i forhold til at skildre, hvordan det er at være i det. Presset, forventningerne og op- og nedturene, fortæller Rikke.

Udover de ekstraordinære resultater med Stroxx Carlsras’ sejr i Svensk og Norsk Derby, samt Go On Carlras’ andenplads i Dansk Derby, får vi indblik i Rikke og Nikolaj Stotts daglige arbejde og livet med hestene.

Hvad er det, at galopsporten kan, som du vil ’give andre’ via et andelsprojekt?

- Jeg håber at serien har været med til at folk får øjnene op for sporten. Det er de vildeste følelser, der er forbundet med denne verden. Man er lige spændt hver gang, og det giver et helt særligt sus i maven, når du har relationen til hesten. Om man er træner eller medejer af en hest.

Derfor har Rikke valgt at udbyde et nyt andelsprojekt via Share A Horse, hvor man for en overkommelig økonomisk ramme - en fast pris på 295 kr. pr. måned og intet indskud - kan blive hesteejer i den forestående galopsæson. Projektet løber over 7 mdr., fra 1. maj til og med november, og du vil få indsigt i en traditionsrig sport, og hvad det vil sige at arbejde med en topatlet i form af en galophest.

Projektets hovedperson

Treårige Dark Spirit (Giant Sandman - Godtnok) er ved at være klar til at tage hul på en ny sæson, hvor der satses på kontinuerlige starter rundt på landets galopbaner og en startplads i feltet til nogle af de næstbedste løb forbeholdt treårige heste.

Dark Spirits far, Giant Sandman, var en skandinavisk championssprinter, der har vundet Gruppe 2-løb i Tyskland og en række af de største sprinterløb i Skandinavien. Tjente over 2,5 mio. kr. og havde et handicaptal på 97. 

Han har selv kæmpet lidt med temperamentet og tendensen til at bruge kræfterne forkert i løb. Men viste stor forbedring i slutningen af sidste sæson, hvor den blandt andet sluttede tredje Købmand Hermann Sallings Mindeløb og træneren tror på, at han skal blive sjov at følge i den forestående galopsæson. Aktuelt står han med 70 i handicap. 

- Han gjorde godt indtryk sidst på sæsonen, hvor han begyndte at slappe af. Vi træner frem mod en start i slutningen af foråret, og uden skader ser vi ind i en sæson med 7-10 spændende starter.

Dark Spirit er meldt i 2000 Guineas, Jydsk Derby og norsk Breeders. Hesten lejes for perioden, og den månedlige ydelse dækker løbende udgifter. Præmiepenge fratrukket løbsudgifter udbetales til andelsejerne. 

Læs mere om projektet her

Dokumentarserien Højt til Hest kan fortsat ses på TV2 Play. 

MÆRK SUSET PÅ LÆGTERNE

Oplev sporten

BESØG VÆDDELØBSBANERNE

Oplev de firbenede atleter i aktion på en af vores otte væddeløbsbaner i Danmark. Se oversigten over kommende løbsdage i Dansk Hestevæddeløbs løbskalender

Gå til løbskalender her