Projekttyper

I Share A Horse er der to overordnede projekttyper. Forskellen ligger hovedsageligt i rolle- og ansvarsfordelingen mellem træner og ejerkreds.

Trænerprojekt

Træneren er her en del af ejerkredsen, og varetager rollen som teknisk repræsentant. Andelsejerne betaler en fast månedlig ydelse, og træner hæfter for ekstra udgifter, der overskrider budgettet (hændelige skader undtaget).

Vil en andelsejer ud af et projekt uden, at det er lykkes at sælge sin andel, kan andelen opsiges med tre måneders varsel. Andelen går herefter tilbage til træneren, der selv kan videresælge, men i samme tidsrum modtager mindre i månedlige ydelser. En træner kan til enhver tid afbryde et projekt, hvis budgettet ikke længere holder i tilfælde af en en indsnævret ejerkreds. 

Til gengæld opnår en træner større arbejdsro og sikkerhed. Et trænerskifte kan kun gennemføres ved træners accept, og træneren varetager selv beslutningstagen omkring hestens management. 

Trænerprojektet er især tiltænkt til at målrette mennesker udenfor sporten, da andelsejeren her bærer en mindre økonomisk risiko. 

Se interessentskabskontrakten for et  trænerprojekt (standardudgave)

 

 

Hesteejerprojekt

Hesteejerprojektet ligner det typiske andelsprojekt, vi ser i væddeløbssporten i dag. Trænergerningen er adskilt fra hesteejerskabet, og ejerkredsen har dermed større indflydelse sammenlignet med trænerprojektet.

For at komme ud af et projekt, skal du finde en køber til din andel. Andelskredsen hæfter solidarisk for ekstraordinære udgifter, og når projektet ophører igen, har ejerne forkøbsret på hesten.

Projektet kan på Share A Horse både oprettes som 'åbent' og 'lukket'. I sidstnævnte tilfælde har man en allerede etableret ejerkreds, men ønsker at uddelegere det administrative arbejde.

Se interessentskabskontrakten for et hesteejerprojekt åbent  lukket  (standardudgave)

Hvad skal der til for at oprette et projekt? Læs mere om ansøgningsprocessen

MÆRK SUSET PÅ LÆGTERNE

Oplev sporten

BESØG VÆDDELØBSBANERNE

Oplev de firbenede atleter i aktion på en af vores otte væddeløbsbaner i Danmark. Se oversigten over kommende løbsdage i Dansk Hestevæddeløbs løbskalender

Gå til løbskalender her