Bliv hesteejer og en del af et nyt fællesskab hos Louise V. Mortensen

Få andel i en spændende hoppe med fremtiden foran sig. Den succesfulde træner Louise V. Mortensen inviterer med på rejsen med løbsoplevelser og socialt fællesskab i nyt Share A Horse-projekt. 

Etårige Inverness Downs (Panne De Monteur-Superior Dust). Indskud 1250 kr. Herefter 250 kr. per måned frem til december 2024 (fireårssæsonen), hvor andelsprojektet udløber. Tilmeldt alle årgangsløb inkl. Præmiechancen.

Louise V. Mortensen har sin basis på en gård i Filskov ved Billund. Hos Louise er alle hesteejere velkomne og der er altid kaffe på kanden.

Hun ofte tager sine heste ud til Vesterhavet og her lader dem træne på såvel stranden som i vandkanten. Man er også velkommen på Fyens Væddeløbsbane, de dage, hvor hun er til stede i forbindelse med hurtigkøring og unghestetilvænning.

Elegant og karismatisk

 - Inverness Downs er en lille, men elegant og karismatisk dame, som gerne vil bestemme meget selv, men som også vil arbejde og gøre tingene rigtigt. Hun vokser kontinuerligt, hvilket er godt – det ser ikke ud til, at væksten foregår i ryk. Hun har en god statur med fine propositioner mellem krop og lemmer, så det kan ikke udelukkes, at hun allerede kan bringes til start i toårssæsonen. Men det sker kun, hvis alt stemmer. Hun vil ikke blive forceret, understreger Louise.

'Det sociale element skal ikke mangle i min stald'

- Ejerne vil kunne se frem til mindst et par større årlige arrangementer i forbindelse med hestens start eller træningspas. Det skal være sjovt at være hesteejer og være til trav, og det sociale element skal ikke mangle i min stald, understreger Louise V. Mortensen, der altid har haft heste som sin hobby og nu også som sin levevej.

- Jeg vil koncentrere mig om trænerarbejdet. Drage omsorg for hestene, få dem i den rigtige kondition og form, sørge for den rigtige udrustning og balance. Fokusere på hestenes psyke og deres helse generelt.  Køreturene i løbene overlader jeg til catch-driverne. De har den fornødne respekt omkring sig og har gennem utallige løb i bagagen oppebåret den snarrådighed, der kræves for blandt andet ikke at blive sat af i sporene i løbene.

Tallet 27

Louise V. Mortensen har i sin anden sæson som travtræner oplevet stor succes, blandt andet med succeshistorien Ecu Egedal. Blandt andet derfor har hun i år kunne bryste sig af en sejrsprocent på 27 - i en alder af 27. Pr. 1. december tilknyttes Louise Fyens Væddeløbsbane. 

Afstamningen

Inverness Downs far er Stutteriet Menhammer og Travkompaniets Panne de Moteur, der i sin karrieres 42 starter har indløbet i alt 8,7 mio. SEK. Han var lidt af en sejrsstabler, idet nitten af starterne endte med sejr.

Han var vinder af Fireåringseliten på Solvalla i 2012, samme år målfotoslået i sit svenske derby til andenpladsen, vinder af storløbet for hurtigste klasse Sundsvall Open Trot 2013 samme år som han vandt Jubilæumspokalen – et løb for femårige, og så – ikke mindst - en flot nummer to i Solvallas Internationale Elitlopp 2014 efter at have vundet sit indledende heat i sin rekordnotering 08,9ak.

Moren er den svensk opdrættede Superior Dust. Hun har yderligere 6 afkom, hvoraf Cracker Jack har gjort det bedst med 313.600 SEK og rekord 12,9ak. Superior Dust selv tjente næsten 1,1 mio. SEK. i sin karriere som omfattede 50 starter, hvor hun 16 gange var først over stregen. Hendes rekord blev 1.12,3ak.

Først virkede Superior Dust i Sverige, men siden 2019 har hun været hos opdrætterne og søskendeparret Tanja og Helle Thorhauge, som med sine Downs-opdræt de senere år har markeret sig alt tydeligere dansk travsport. 

Se projektet her

 

Af Allan Loft & Camilla Halldorsson / Foto KM FOTO

MÆRK SUSET PÅ LÆGTERNE

Oplev sporten

BESØG VÆDDELØBSBANERNE

Oplev de firbenede atleter i aktion på en af vores otte væddeløbsbaner i Danmark. Se oversigten over kommende løbsdage i Dansk Hestevæddeløbs løbskalender

Gå til løbskalender her